3 bra länktips

Det finns ett gäng bloggar jag följer. Både personliga livsstilsbloggar och mer nischade bloggar som handlar om marknadsföring, digital kommunikation, bloggar, webb, sökoptimering. Bland annat. På det senaste har jag stött på några extra bra inlägg – så här kommer lite länkkärlek!

1. 31 bloggidéer för varumärken

Maria Gester driver en fantastiskt bra blogg som är intressant för många. Både för dig som jobbar med digital marknadsföring – och för dig som inte jobbar med det, men som är nyfiken och gärna vill lära dig mer. Inlägget ”31 bloggidéer för varumärken” tipsar om vad du kan skriva om på din företagsblogg för att skapa intresse hos dina kunder. Det är verkligen toppenbra – se till att spara det inlägget så du kommer åt det enkelt när kreativiteten tryter eller när du ska planera ditt webb/blogg/sociala medier-schema. Och javisst, man kan ju printa ut det också och sätta upp på väggen om man är mer analog. 🙂

2. Mall of Scandinavia – did you forget your site?

Daniel Carlbom bloggar om bland annat sökoptimering och webb i allmänhet. I det här roliga (och lite tragiska…) inlägget ifrågasätter han hur Mall of Scandinavia tänkte med sin nya webbplats. Inte så mycket som funkar där. Läs gärna fortsättningsinlägget också: Mall of Scandinavia – we need to talk about your SEO. (PS: Det här inlägget publicerades för ett tag sedan, så det kan ju faktiskt vara så att MOS har förbättrat både sin site och SEO. Låt oss hoppas det.)

3. Det är det verkliga värdet med influencer marketing

Det kommer mer och mer: att företag arbetar med bloggare och influencers. Men hur ska man som företag tänka kring det här egentligen? Better Bloggers har skrivit ett mycket bra inlägg på ämnet. Läsvärt för dig som funderar på att börja jobba med influencers, eller som redan gör det. Självklart också viktigt och läsvärt för dig som bloggar själv!